Safirul - piatra care îți oferă prosperitate și claritate în gânduri
Cuvântul "safir" provine din grecescul "sappheiros", un termen folosit pentru o serie de pietre semiprețioase albastre, inclusiv lapis lazuli. Safirul este cunoscut pentru frumusețea sa și este clasat pe locul doi, după diamant, ca duritate, având 9 din 10 pe scara Mohs. Această piatră semiprețioasă este o varietate a mineralului corindon și are, de obicei, nuanțe de albastru și albastru închis. Cu toate acestea, poate fi întâlnit și în alte variații, cum ar fi galben, verde sau orice altă nuanță, exceptând roșul. Mineralele din familia corindonului care au nuanțe sângerii sunt denumite rubine, aceasta fiind singura diferență dintre cele două pietre.
Safirul provine, de cele mai multe ori, din minereurile aflate în Australia, Sri Lanka, Myanmar, Madagascar, Kenya, Tanzania și S.U.A. Înrudite cu această piatră semiprețioasă sunt, în mod evident, cele din familia corindonului, dar ea poate fi asociată, după culoare, cu restul pietrelor albastre, printre care și piatra de turcoaz. Piatra de safir este adesea folosită în realizarea bijuteriilor, cum ar fi inelele sau colierele, și este considerată deosebit de rafinată, fiind utilizată în decursul istoriei pentru bijuteriile caselor regale și a figurilor de autoritate.
Safirul albastru - piatra spiritualității și a nobilimii
În plus față de utilizarea sa estetică, safirul are și proprietăți vindecătoare, fiind asociat cu calmarea minții și îmbunătățirea comunicării. Cu piatra de turmalină și cu piatra de opal, care sunt mai casante, are în comun proprietățile de protecție și apărare împotriva energiilor rele. Purtat împreună cu piatra de ametist, safirul sporește abilitățile intelectuale și de dezvoltare spirituală, iar pe site, poți găsi piatra semiprețioasă de safir la prețuri bune, pentru a-ți face chiar tu bijuteriile. În perioada Evului Mediu, safirul era considerat o piatră ce ținea departe sărăcia materială și care calma spiritele oamenilor. În zona Greciei, el era asociat cu zeul Apollo, iar în Persia se credea că pietrele de safir erau bucățile desprinse din piedestalul pe care stă Pământul.
Citeste mai putin