Smarald, proprietatile miraculoase ale pietrei echilibrului si prosperitatii. Descopera ce beneficii aduce sanatatii!

Smarald, proprietatile miraculoase ale pietrei echilibrului si prosperitatii. Descopera ce beneficii aduce sanatatii!

Sursa foto: www.freepik.com

Smaraldul, cunoscut si sub numele de „piatra succesului", este una dintre cele mai apreciate si vechi pietre semipretioase din lume. Cu o istorie bogata si o culoare verde vibranta, smaraldul a fost folosit de-a lungul secolelor nu doar pentru frumusetea sa, ci si pentru numeroasele sale proprietati vindecatoare.

 

Cuprins:

  1. Ce proprietati fizice are smaraldul sau „piatra succesului”?
  2. Proprietati energetice ale smaraldului
  3. Curiozitati despre smarald - legatura sa cu zodiile si recunoasteri culturale
  4. Beneficiile si proprietatile pietrei de smarald pentru sanatate si bunastare

 

1. Ce proprietati fizice are smaraldul sau „piatra succesului”? 

1. Smarald proprietati - ce proprietati fizice are piatra succesului - colier din smarald

Sursa foto: magazinuldepietre.ro

Smaraldul este o varietate de beril, un mineral compus din silicat de aluminiu si beriliu. Culoarea verde distinctiva a smaraldului se datoreaza prezentei urmelor de crom si, uneori, vanadiu. Aceasta piatra semipretioasa este clasificata ca fiind una dintre cele patru pietre pretioase majore, alaturi de diamant, rubin si safir.

Pe scara Mohs de duritate a mineralelor, smaraldul are o duritate de 7.5-8. Aceasta il face destul de durabil, desi nu la fel de dur ca diamantul. Cu toate acestea, smaraldul are o structura cristalina cu multe incluziuni si fisuri naturale, ceea ce il face vulnerabil la lovituri puternice si schimbari bruste de temperatura.

Smaraldele de calitate superioara sunt pietre semipretioase extrem de apreciate pentru claritatea lor, desi majoritatea variatiunilor naturale contin incluziuni. Acestea sunt considerate a fi o parte naturala a pietrei si sunt adesea denumite „jardin" („gradina" in franceza). Stralucirea smaraldului este datorata refractiei luminii in interiorul cristalului, care ii confera acel luciu intern caracteristic.

Smaraldul a calatorit de-a lungul istoriei din zone indepartate, fiind extras din Columbia, Brazilia si Zambia. Astazi, smaraldele columbiene sunt cele mai renumite pentru culoarea lor intensa de verde padure cu sclipiri de nuante de menta si claritatea exceptionala. In plus, smaraldele de calitate buna se mai gasesc si in Afganistan, Pakistan si Rusia.

 2. Proprietati energetice ale smaraldului 

2. Smaraldul - proprietati energetice ale smaraldului - piatra smarald

Sursa foto: CNN

Dincolo de frumusetea sa fizica, smaraldul este extrem de apreciat pentru proprietatile sale energetice. Conform mai multor traditii stravechi, smaraldul poseda multiple beneficii spirituale si vindecatoare.

Principalele proprietati ale smaraldului se leaga de stabilirea echilibrului emotional si de promovarea armoniei in viata purtatorului. Se crede ca ajuta la calmarea anxietatii si la reducerea stresului, oferind un sentiment de pace interioara. De asemenea, smaraldul este asociat cu chakra inimii, fiind considerat capabil sa deschida si sa stabilizeze aceasta chakra, promovand iubirea si compasiunea.

Multi cred ca smaraldul verde are proprietatea de a stimula claritatea mintala si creativitatea. Este utilizat adesea de artisti si scriitori pentru inspiratie si facilitarea exprimarii libere si creative. De asemenea, smaraldul este considerat a ajuta la cresterea capacitatii de a lua decizii clare si rationale.

Smaraldul este, de asemenea, vazut ca o piatra de protectie energetica. Se crede ca poate proteja purtatorul de energii negative si influente externe daunatoare, fiind un scut energetic puternic.

 3. Curiozitati despre smarald - legatura sa cu zodiile si recunoasteri culturale 

Despre smarald, putem mentiona ca are o bogata mostenire culturala si istorica, fiind venerat in multe culturi din intreaga lume. De la civilizatiile antice pana la societatile moderne, smaraldul a avut un loc special in mituri, legende si in astrologie.

In Egiptul Antic, smaraldul era considerat un simbol al fertilitatii si renasterii. Spre exemplu, Cleopatra, ultimul faraon al Egiptului, a purtat in variate ocazii oficiale bijuterii impodobite cu pietre stralucitoare de smarald. In cultura hindusa, smaraldul este venerat pentru puterea sa de a aduce prosperitate si de a indeparta spiritele rele.

In astrologie, smaraldul este asociat cu zodia taurului. Se crede ca aduce noroc si prosperitate celor nascuti sub acest semn zodiacal. De asemenea, smaraldul este considerat a fi piatra lunii mai, fiind adesea oferit ca o nestemata de aniversare pentru cei nascuti in aceasta luna.

In ultimii ani, popularitatea smaraldului s-a intensificat semnificativ. Conform statisticilor, cererea pentru smaralde de inalta calitate a crescut cu aproximativ 20% in ultimii cinci ani. Aceasta crestere este atribuita in mare parte noilor tehnici de taiere si slefuire care imbunatatesc claritatea si stralucirea pietrelor, facandu-le mai atragatoare pentru amatorii de bijuterii fine.

 4. Beneficiile si proprietatile pietrei de smarald pentru sanatate si bunastare 

4. Smaraldul proprietati - beneficii ale smaraldului pentru sanatate si bunastare - perle smarald

Sursa foto: magazinuldepietre.ro

Piatra de smarald verde are beneficii numeroase, fiind folosita si in scopuri de vindecare fizica. Traditia atribuie smaraldului verde proprietati pentru sanatate, fiind considerat util in tratarea unor afectiuni fizice si imbunatatirea starii generale de bine.

Din punct de vedere istoric, smaraldul a fost folosit de diferite civilizatii pentru tratarea afectiunilor oculare. Se crede ca privirea unui smarald poate imbunatati vederea si poate ajuta la reducerea oboselii oculare. Unele culturi antice foloseau praful de smarald in preparate medicinale pentru tratarea infectiilor din zona ochilor.

Piatra de smarald verde este asociata si cu capacitatea de detoxifiere a organismului. Multe studii de cristaloterapie si informatii despre smarald mentioneaza capacitatea acestuia de eliminare a toxinelor si de regenerare a tesuturilor. Piatra este adesea utilizata in terapiile de vindecare pentru a sprijini functia ficatului si a altor organe detoxifiante.

In medicina alternativa, smaraldul este considerat benefic pentru intarirea sistemului imunitar. Se crede ca purtarea unui smarald poate ajuta la prevenirea bolilor si la accelerarea procesului de vindecare in cazul infectiilor din organism.

In concluzie, proprietatile energetice si vindecatoare ale smaraldului continua sa fascineze oamenii de pretutindeni. Proprietatile smaraldului se rezuma la beneficii pentru sanatate si bunastare, echilibru si protectie. Nu in ultimul rand, importanta sa culturala si astrologica face din smarald o bijuterie valoroasa si un simbol al prosperitatii eterne.



WhatsApp Chat WhatsApp Chat